ARoS – inkl. Your Rainbow Panorama

Læg ud med et besøg på Aarhus Kunstmuseum, ARoS i Aarhus midtby. ARoS er med sine 20.700 kvadratmeter fordelt over 10 etager ét af Nordeuropas største kunstmuseer. Såvel arkitekturen som kunsten er i international klasse, og begge byder på oplevelser af høj karat.

På toppen af ARoS svæver den dansk/islandske kunstner Olafur Eliassons permanente kunstværk, Your rainbow panorama. Regnbuen, i daglig tale, er en 150 meter lang og tre meter bred, cirkelformet rundgang udført i glas i alle spektrets farver. Regnbuen byder på en sansevandring med ekstraordinært udsyn til den omkringliggende by og bugt.

Tag bus 100 fra Tangkrogen og stå af få meter fra museets indgang eller hop på cyklen. Museet kan også nås til fods, hvis I har mod på en lidt længere gåtur.

Læs mere om Aros

Frokost ved åen

Langs åen ligger cafeerne side om side og i godt vejr er der rift om de udendørs borde i solen. Udvalget er for langt størstedelen variationer af klassiske cafe-retter som club sandwich, burger og pasta i den eller anden udformning. Priserne er ikke de billigste i byen, men stemningen og placeringen i solen er værd at betale for.

Cafeerne ved åen ligger kun et stenkast fra ARoS, så hop på cyklen eller spadser langs den fritlagte å hele vejen fra Mølleparken til I når en cafe, I synes om.

Læs mere om livet ved åen

Latinerkvarteret

Efter frokosten kan I fortsætte turen til Aarhus’ ældste bydel, Latinerkvarteret, der ligger få hundrede meter fra åen.

Latinerkvarteret fik sit nuværende navn i 1990érne, da det har mange lighedstræk med det kendte kvarter i Paris af samme navn. De smalle gader med toppede brosten og smukke huse, byder på helt specielle maleriske oplevelser. Kvarteret er fyldt med en blanding af specialforretninger med spændende udbud, kunsthåndværkeres værksteder og caféer/restauranters indbydende menukort.

Aarhus nye havnefront og Strandbaren

Aarhus Havn har gennem de seneste år gennemgået store forandringer. Et nyt beboelsesområde, Aarhus Ø, er skudt op med arkitektonisk spændende ejendomme, hvoraf Isbjerget er det mest omtalte. Tættere på midtbyen danner Bestsellers nye kontor, samt Navitas og Dokk1 rammen om et bynært havnemiljø, der bringer havet tættere på byen.

Strandbaren er en del af det nye liv på havnen. Ved hjælp af et par containere, rigelige mængder sand og farverige liggestole gør Strandbaren alt for at skabe ægte strand-stemning midt på havnen. Forfrisk jer med nachos, lækre drinks, is, juice eller smoothies med en førsteklasses udsigt over havet og byen. Er I de aktive typer, kan I tage et slag stangtennis eller beach-volley på én af de anlagte baner.

Hop på cyklen eller spadser ud på havnen, der kun ligger en rask gåtur væk fra midtbyen og Latinerkvarteret.

Læs mere om Strandbarens åbningstider og aktiviteter