Marked på Ingerslevs Boulevard

Hver onsdag og lørdag (kl. 800-14.00) er der marked og sydlandsk stemning under åben himmel på Ingerslevs Boulevard. Markedet byder på friske varer, folkeliv og masser af stemning fra cirka 60 boder.

I kan finde alt fra friskhøstede frugter og grøntsager, blomster og krydderurter i massevis, friske fisk og kød fra slagter og producenter til spændende oste og biavlerhonning. Mange af varerne er økologiske.

Lad jer friste af det lækre udbud og køb ind til en picnickurv, I kan tage med videre på dagens program.

Markedet ligger omkring 1 km fra Marselisborg Havn og kan let nås til fods eller på cykel.

Læs mere om markedet

Cykeltur langs Brabrandstien

Turen rundt om Brabrandsøen langs Brabrandstien er cirka 19 km lang og ganske flad. Stien er asfalteret på hele strækningen, og derfor velegnet til en frisk cykeltur.

Har I ikke selv cykler med kan de lejes forskellige steder i Aarhus, eksempelvis her: www.cycling-aarhus.dk

Alternativt kan I låne en by-cykel, der står placeret flere centrale steder rundt om i Aarhus. Læs mere om Aarhus Bycykler her.

Flere steder langs Brabrandstien er der opsat skilte med informationer om områdets natur og kulturhistorie. Sæt jer med jeres picnickurv ved søbredden og nyd den vilde flora og fauna.

Læs mere om Brabrandstien

Botanisk Have – inkl. Væksthusene

På turen hjem mod Marselisborg Havn kan I slå vejen forbi Botanisk Have, hvis I ikke har fået nok natur.

Haven er anlagt i et kuperet terræn med mange små, intime, grønne rum og store åbne plæner. Et vandløb løber gennem hele haven fra nordvest til sydøst gennem 3 søer og videre gennem Den Gamle By og dens kanaler.

Aarhus Universitets væksthuse er placeret i den østlige side af Botanisk Have tæt ved den Gamle By. Væksthusene er en stor seværdighed i Aarhus og besøges hvert år af mere end 60.000 personer. I Væksthusene kan I opleve plantesamlinger i 4 forskellige klimazoner og studere planter fra de fleste dele af verden.

Trænger I til en forfriskning kan I købe både kaffe og kage i Væksthusenes cafe.

Læs mere om Botanisk Have

Læs mere om Væksthusene