Den Gamle By

Begynd dagen med en rejse til fortiden. Hen over sommeren er der altid ekstra mange aktører i Den Gamle By, der forestiller at leve i en anden tid. De laver mad, hugger brænde, strikker eller ekspederer kunder i butikkerne. De gør museet levende, og et besøg i Den Gamle By er derfor altid en ny oplevelse.

Den Gamle By er gennem de seneste år blevet lidt yngre i kraft af udvidelsen; 1974-kvarteret. Her kan I opleve, hvordan livet i de glade halvfjerdsere blev levet, og mange vil med garanti kunne genkende ting fra deres egne barndomshjem i de forskelligt indrettede halvfjerdser-lejligheder.

Tag en bus fra Tangkrogen. Flere linjer kører ind omkring Den Gamle By. Alternativt kan I hoppe på cyklen eller spadsere hele vejen, hvis I har mod på en lidt længere gåtur.

Læs mere om Den Gamle By

Den Permanente

Ved Den Permanente har I adgang til en gammeldags badeanstalt 2,5 km nord for Aarhus midtby. Den Permanente er et havbad med både livredder, omklædningsrum, kiosk, toiletter og vandhaner. Og derudover er der omklædningsrum med lukkede herre- og dameafdelinger.

Tag en madpakke med og nyd den i solen eller køb jer en fransk hotdog i kiosken. Trænger I til lidt mere i maven er et besøg hos Sjette Frederiks Kro værd at prøve. Kroen ligger lige ovenfor Den Permanente og fra kroens terrasse har man et udsøgt view over Aarhus Bugt.

Tag cyklen via Salonvejen eller cykelstien langs stranden og I kommer direkte til Den Permanente. Er I med bus kører bl.a. linje 20 så tæt på vandkanten som muligt.

Læs mere om Den Permanente

Læs mere om Sjette Frederiks Kro

Tivoli Friheden

Slut dagen af med en tur i Tivoli Friheden, der ligger kun få hundrede meter fra Marselisborg Havn. Her findes mere end 4 rutsjebaner, 40 forlystelser, boder, spil og legepladser, så der burde være noget for alle, både børn og voksne.

Kommer I på en fredag, kan I nyde en Fed Fredags-koncert på scenen, hvor nogle af de bedste danske pop/rock-navne spiller i løbet af sommeren.

Hvis I kommer direkte fra Den Permanente kan I springe på bus 5A mod Dalgas Avenue. Hvis I kommer fra Marselisborg Havn, kan det bedst betale sig at cykle eller gå.

Læs mere om Tivoli Friheden